Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ενημέρωση από την Ανάσταση του σ. Ι.Χ.

Αρχικά μια σύντομη ενημέρωση από τις χθεσινές κινητοποιήσεις χριστιανών στην κηδεία του συντρόφου Ι.Χ. στις κατά τόπους ενορίες μετά το χαφιέδεμα στους Ρωμαίους από τον Ιούδα Ισκαριώτη.   Πλήθος πιστών στις εκκλησίες μαζεύτηκαν και αναβίωσαν την κηδεία με την περιφορά του επιταφίου ψέλνονται ψαλμούς συμπαράστασης με αναμμένα κεριά ανά χείρας (ακούστηκαν ψαλμοί όπως: "Εμπρός, Χριστέ, μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι Ανάσταση και πάλι").




Ενημέρωση τώρα από τις σημερινές συγκεντρώσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης της ανάστασης...




Πολλοί πιστοί στην ενορία που πήγα. Με μεγάλη προσοχή κατέβηκα γιατί το μετρό Γολγοθάς και Γαλιλαία ήταν κλειστά και ο δρόμος γεμάτος γραμματείς και φαρισαίους που ψάχνανε μέχρι και τα σανδάλια των περαστικών για λαμπάδες. Με τα πολλά έφτασα και είδα ότι οι πιστοί (περίπου 300 άτομα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ λένε για λιγότερα από 50 όπως πάντα) είχαν μαζευτεί έξω από την εκκλησία, οι περισσότεροι με λαμπάδες στα χέρια (παρ΄όλη την τρομοκρατία) έτοιμοι να τα ανάψουν. Πολύ παλμός και συνθήματα όπως:




"Χριστέ, ζεις εσύ μας οδηγείς "
"Λε-λε-λευτεριά σε Ιησού και Βαραββά "
"Ιούδα, κουφάλα, έρχεται κρεμάλα"
"Ρωμαίοι, λέρες ακόμα λίγες μέρες "
"Η σταύρωση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις στο Γολγοθά γεννιούνται οι συνειδήσεις"
"Εμπρός, πιστέ, μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι κερί και μανουάλι"
"Ούτε στο σταυρό ούτε στις φυλακές ο Ιησούς Χριστός δε λύγισε ποτές"
"Ο πιστός δεν ξεχνά τον Ιούδα τον κρεμά"
"Δεν κάναμε ακόμα το τελευταίο ντου αυτές οι νύχτες είναι του Ιησού"
"Βενζίνη και μπουκάλι στου Ιούδα το κεφάλι"
"Η αλληλεγγύη κάνει τον κόσμο μας ωραίο λευτεριά στο σύντροφο Ιησού τον Ναζωραίο"
"Ένας στο σταυρό χιλιάδες στο ναό"
"Πίσω, Φαρισαίοι Εμπρός, σύντροφοι"


Στο άκουσμα από την μικροφωνική, της είδησης ότι ο σύντροφος Ι.Χ. αναστήθηκε με περιοριστικούς όρους και ετήσια αναστολή ξέσπασαν πανηγύρια (ένας μαυροντυμένος ανέβηκε στο καμπαναριό και χτυπούσε τις καμπάνες εύθυμα), όλοι αμέσως ανάψαμε τις (αυτοσχέδιες) λαμπάδες μας (από επικοινωνία με χριστιανούς σε άλλες ενορίες έμαθα αργότερα ότι το ίδιο συνέβη σχεδόν παντού) και ξεχυθήκαμε στους δρόμους γύρω από τη Βηθλεέμ. 



Γενικά Φαρισαίοι δεν πάιζαν πουθενά παρά μόνο στις κλασικές θέσεις έξω από τα γραφεία των Ρωμαίων και στα Ιεροσόλυμα. Από την ρουφιανοζούγκλα έμαθα ότι έγιναν 5 προσαγωγές εκ των οποίων η μια έγινε σύλληψη (ανεπιβεβαίωτο ακόμα αν χρησιμοποιήθηκε κρίνος στην σύλληψη) γιατί του σύνπιστου του φόρτωσαν μια τσάντα με αυτοσχέδιες λαμπάδες.

Τώρα ήρεμα τα πράγματα, οι περισσότεροι πιστοί γύρισαν σπίτι και τρώνε και πίνουν στην υγειά του αναστημένου συντρόφου (εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα). 


Φήμες λένε ότι πιστοί από την οργάνωση Απόγονοι του Κρίνου έχουν κάνει κατάληψη και έχουν αναρτήσει πανό στο σπίτι της Παναγίας που γράφει: "Ο Ιωσήφ τσαντίστηκε, τον Κρίνο ποιος τον σώνει, Ρωμαίοι γουρούνια δολοφόνοι" ...

Υγ.
Special thanks:
1. στα trolls του Indymedia
2. στον Σπύρο για την βοήθεια

Αφιερωμένο στον Ηρακλή που πλέον το έχουμε κάνει έθιμο να τα διαβάζουμε από το Indymedia αλλά φέτος λείπει...

bonus:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου